Rury spożywcze wg DIN 10357 (dawna DIN 11850)

rury spożywcze wg DIN 10357

Dostarczamy rury spożywcze ze składów w AWH o powierzchni 15 000 m² oraz bezpośrednio od producentów z całej Europy. Dostępne są rury w szerokim zakresie średnic, materiałów i wykończeń.

Szlifujemy rury przy użyciu wielogłowicowych, automatycznych maszyn  do standardu K400 (Ra<1,0 um) wg EN 10357.

Norma PN EN 10357 – 2014 została stworzona do precyzyjnego opisu parametrów rur ze stali nierdzewnej używanych w liniach produkcyjnych w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, kosmetycznym i chemicznym.

Dane techniczne
Materiał 304 (1.4301) / 304L (1.4307)
316L (1.4404)
Wymiary DIN DN10 – DN200
Seria A i seria B
Wymiary ISO DN10 – DN200
Seria C
Wymiary s SMS i OD(calowe) 1″ – 4″
Seria D
Wykończenia powierzchni
Powierzchnia wewnętrzna Powierzchnia zewnętrzna
CC wytrawiana W2(b) i pasywowana
Ra < 0.8 µm
Obszar spawu  Ra < 1.6 µm
wytrawiana W2(b) I pasywowana
CD Trawiony  W2(b)I pasywowany
Ra < 0.8 µm
Obszar spawu  Ra < 1.6 µm
Szlifowana do
Ra < 1.0 µm
BC wyżarzana I wytrawiana lub wyżarzana na jasno  , W2R(b), l1g lub l2g
Ra < 0.8 µm
Obszar spawu  Ra < 1.6 µm
wytrawiana i pasywowana lub wyżarzana na jasno
W2A(b), W2R(b), l1g lub l2g
BD wyżarzana I trawiona lub wyżarzana na jasno  W2R(b), l1g lub l2g
Ra < 0.8 µm
Obszar spawu  Ra < 1.6 µm
szlifowana do
Ra < 1.0 µm

Rury dostarczane są z certyfikatem  3.1 wg . EN 10204 a na życzenie również z cert. 3.1 AD2000-W2.

Nie znaleźli Państwo na stronie potrzebnych informacji? Prosimy o kontakt, chętnie odpowiemy nawet na pytania o szczegółowe parametry wyrobów.

Należymy do grupy Neumo-Ehrenberg Group:

awh damstahl rieger egmo male_neumo